TechTell applikation

TechTell app, både för abonnemang och växel

Updated over a week ago

För att nyttja appen och logga in så behövs det att du har ett aktivt abonnemang hos TechTell eller att du är inkluderad i en växelgrupp i TechTells växel.

När man är inloggad i appen, så är man alltid en användare. Vare sig du är Admin eller inte, så är du en användare i appen.
Större ändringar/korrigeringar kan du därav inte göra i appen, utan du behöver vara inloggad som administratör i portalen för att göra dessa.

I TechTell appen kan du som har ett abonnemang hos oss:

• Se användningen på ditt abonnemang, samt göra vissa korrigeringar i det.

Om du är växelkund:

• Ändra tillgänglighet direkt i växeln

• Vidarekoppla samtal i appen.

• Ringa ut från ditt fastnummer.

• Avlyssna röstbrevlådan.

• Sätta ditt personliga arbetsschema.

• Ändra språk

Ladda ner appen på App Store eller Google Play.

När du laddat ner appen så loggar du enkelt in genom mobilnumret som du har hos oss eller som du har kopplat till din växelgrupp. Då får du en SMS-kod skickad till dig som du sedan använder för att logga in.

Appen, funktioner och hur du nyttjar dem.

Abonnemangöversikt

För att få en översikt över ditt abonnemang när du är inloggad i appen, kan du klicka på 'Du' i menyraden.

Om du har ett abonnemang hos TechTell, så kan du direkt i appen göra följande:

• Se din data-användning

• Antal skickade SMS

• Antal ringda samtal

• Spärra ditt SIM-kort
    Se din PUK-kod

• Begära förändring i abonnemanget, så som ökad/sänkt data. (PS. förändringar i appen behövs bli godkänd av en administratör)

Växelplattform och tillgänglighet i växeln

När du loggar in på vår plattform kommer du att hamna på en översiktssida för din växel. Om du inte har någon aktiv växel hos oss, kommer sidan vara tom och visa att det inte finns någon information att visa. På sidan kan du också se tillgängligheten i din växel.

Nederst på sidan har du en meny där du kan växla mellan olika funktioner beroende på vad du vill använda. I den första vyn som heter "växel" kan du se alla växelgrupper du tillhör, samt vilka av dessa du är inloggad eller utloggad från.

Om du vill ändra din tillgänglighet i appen kan du klicka på knappen "tillgänglig" längst ned till höger på sidan. Därefter kan du välja en anledning till varför du ändrar din tillgänglighet.

När du har valt en anledning till varför du ändrar din tillgänglighet klickar du på den gröna knappen för att bekräfta ditt val. Om du inte väljer en specifik tidpunkt när du kommer att vara tillgänglig igen, behöver du manuellt sätta dig tillgänglig i appen igen när du vill kunna ta emot samtal.

Hur du ringer ut från ditt växelnummer:

1. Välj "Ring" i menyn du har nederst.

2. Här har du nu möjlighet att välja vilket nummer du vill ringa till genom knappsatsen, kontakter eller historik. Du kan även enkelt lägga till kontakter genom "+" symbolen.

3. När du har valt nummer du vill ringa ut till, så väljer du den gröna luren för att ringa ut. Där kommer du nu få möjligheten att välja nummer som du ska ringa ut från. Alla växelnummer du ligger som användare under kommer du ha möjlighet att välja.

4. Genom ett kugghjul som du har uppe till höger, så kan du ställa in vilket växelnummer som ska visas varje gång du ringer ut.

Observera att om du använder Android som hårdvara kommer ditt egna växelnummer att ringa upp dig innan samtalet kopplas vidare till den andra personen. Det enda du behöver göra är att svara när din växel ringer upp dig, och sedan kommer samtalet att kopplas vidare till den avsedda mottagaren.

Röstbrevlådan

I den här vyn kan du se alla dina aktiva röstbrevlådor som du har i din växel. Här visas alla inkommande röstmeddelanden med information om vem som lämnat meddelandet, vilken tid det lämnades och om det har blivit avlyssnat eller inte.

Genom att klicka på meddelandet kan du välja att lyssna på det, ringa upp numret eller få meddelandet transkriberat.

Om du vill radera ett meddelande drar du det åt vänster på skärmen så att en symbol av en papperskorg visas.